4 Kesilapan di Dalam Pemilihan Baju Kurung Pahang Yang Sesuai Di Online

kesilapan-dalam-membeli-baju-kurung

Bagaimana Memilih Baju Kurung Pahang Yang Sesuai Di Online?

Dari pemerhatian kami ke atas pelanggan butik Online Azidah Collection, ini antara kesilapan yang di lakukan dalam pemilihan saiz yang sesuai.

 

1. Menyamakan Saiz dan potongan Baju kurung pahang AC dengan Butik Online yang Lain.

Sis , setiap butik atau kedai pakaian baju kurung mempunyai cutting atau potongan yang berbeza. Apabila potongan berbeza, maka saiz nya turut berbeza yer.

Jadi jangan samakan saiz baju kurung di Azidah Collection sama dengan saiz baju kurung yang di jahit oleh tailor di kedai lain.

 

2. Memilih Saiz hanya berdasarkan Ukuran Bahu Sahaja.

Maklumat lebar bahu sahaja tak cukup untuk menentukan saiz baju kurung yang tepat.

Adakalanya , cara pengambilan lebar bahu dalam inchi tidak sama.

Jadi, secara alternatif kami di AC akan bertanya, apakah berat badan dan Tinggi sis untuk kami cadangkan saiz yang sesuai.

 

3. Segan Nak Beritahu Berat dan Tinggi.

Sis jangan segan.

Dan mohon jangan takut untuk beritahu kami berapa berat dan tinggi sis .

Memang kami tak akan war war kan kepada orang lain apakah berat dan tinggi sis. Kami hanya perlu kan maklumat ini untuk bantu sis buat pilihan saiz yang tepat.

 

4. Kami cuma Cadangkan, Tetapi Saiz Pilihan Tetap Mengikut Selera Sis

Cadangan saiz yang sesuai untuk pelanggan online butik Azidah Collection mengikut berat dan tinggi tadi, adalah cadangan berdasarkan pengalaman kami melayan pelanggan AC selama 3 tahun di dunia online.

Namun begitu, citarasa antara seorang pelanggan dengan seorang pelanggan yang lain adalah berbeza. Jadi, sis yang bagaimana ?

🌸 Adakah sis suka pakai baju ngam ngam; atau

🌸 Sis suka pakai baju longgar di badan ?

 

Nak tengok Koleksi Kurung Pahang Azidah Collection ?

baju-kurung-pahang-berkualiti

KLIK jer di bawah ini sis, ada pelbagai jenis kurung pahang ready made yang gojess di sediakan.

Termasuk lah Baju Kurung Batik . Harga Berbaloi, Kualiti Kain Crepe dan Cotton Lembut Mudah Gosok
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
Online Shop Baju Kurung Pahang

UNTUK BANTUAN
Mohon sis pm kami dengan klik link ni ye :
https://www.facebook.com/messages/azidahscollection
atau WhatsApp : +6019-7595 657 atau +6017-7850 858 ( Azi ).

Related posts: