Baju kurung cotton Azidah Rosel, Suka Kainnya Lembut

baju-kurung-cotton-lembut

Baju kurung cotton Azidah Rosel

 

Alhamdulillah , lega rasanya . Sungguh berbesar hati bila hari demi hari semakin ramai pelanggan Azidah’s Collection yang beri respon positif ke atas kualiti baju kurung siap kain cotton corak ala pelikat Azidah Rosel.

Buat pengetahuan sis sis semua, bukan mudah untuk pihak kami jalankan kajian untuk dapatkan kualiti terbaik kain cotton. Terdapat ribuan jenis kain cotton di pasaran. Untuk dapatkan kualiti terbaik, kami merantau jauh keluar Malaysia untuk mencari cotton yang lembut selesa memakai, bersesuaian dengan cuaca Malaysia.

 

Baju kurung cotton Rosel ke Bumi Sabah

Isnin semalam kami hantar pos laju baju kurung moden cotton corak pelikat kami ke Sabah, dari Johor. Sebaik sahaja tiba di tangan sis Veronica, happy sungguh rasa bila terima testimoni positif dari beliau.

Kata sis Veronica :-

Suka kain nya LEMBUT

Hihi, sis nak grab sepasang lagi ? ^_^

 

testi-suka-kainnya-lembut

 

Sis Shima kata, Baju kurung cotton ni SEJUK jer

 

Sis Shima yang sememangnya penggemar corak ala-ala tenun kotak-kotak memilih kurung moden cotton siap Rosel , berwarna blue black dengan lining jalur merah dan oren. Jalur menegak ke bawah, sememangnya nampak eksklusif agar sis pemakainya nampak slim gitue..

testi-r002

 

Kata sis Shima sebaik sahaja menerima parcel pos laju baju kurung cotton kami :-

Dah sampai.., alhamdulillah.

Memang BEST la. Kain pun SEJUK

 

Ini baju kurung cotton Rosel yang dimiliki oleh nya, di gayakan oleh model kami. Nampak sweet sopan macam perempuan Melayu terakhir jer kan dear.

 

testi-r002-2

 

 Tekstur Material Kain Baju kurung cotton Azidah Rosel

Jalinan ira kain cotton Rosel agak berbeza jika dibandingkan kain cotton yang biasa di dapati di Malaysia. Cuba sis perhatikan juluran anyaman kain cotton Rosel di bawah ini.

material kain baju kurung cotton

 

99% pelanggan kami yang dah terima cotton Rosel , masing-masing setuju kata material kain cotton baju kurung moden ini SEJUK dan SELESA memakai. Maka tak hairanlah kami di AC, setiap hari tak putus-putus terima komen positif tentang kualiti baju kurung cotton ready made rosel. Alhamdulillah , syukur pada Allah.

Baju Kurung Cotton Serap Peluh Mengurangkan Bau Badan

Fabrik kain cotton yang dibuat dari pokok Kapas mempunyai banyak kebaikannya. Antaranya, kain cotton mampu menyerap peluh dengan lebih baik jika di banding dengan kain bukan cotton. Kadar penyerapan peluh yang baik seterusnya dapat memudahkan kadar peredaran udara.

Apabila perudaran udara berjalan dengan baik.. maka kuranglah bakteria penyebab bau badan melekat di badan. Seterusnya, ia memberikan sis sis semua kondisi SELESA memakainya. Walaupun di bawah panas terik.

Cuba sis bandingkan, antara memakai kain cotton yang serap peluh dengan kain chiffon yang jenis terlampau licin dan tak menyerap peluh. Yang mana satu sis sis semua nak pakai di waktu panas macam kita-kita di Malaysia ni ?

Tentunya memilih kain cotton serap peluh kann.. Bau badan peluh pun  terkawal gitu.

 

Sis sis ada yang berkenan dengan Baju kurung cotton corak ala pelikat Azidah Rosel kami ?

 

Jangan lupa kami dah upload 8 warna pilihan Baju kurung corak kain pelikat di Facebook kami ~ Azidah’s Collection.

Atau Follow Instagram kami disini >> http://instagram.com/azidahcollection

Hari demi hari ready stok Baju kurung cotton corak ala kain pelikat semakin menyusut sis , mohon pm atau whatsApp ( 017-7850 858 – Azi) kami cepat-cepat kalau ada yg berkenan di hati ye

 

Related posts: