Baju Kurung Moden Saiz Besar dengan Motif Corak Kecil

Baju Kurung Moden Plus Size bunga kecil

Baju Kurung Moden Saiz Besar

Pada 29 Oktober yang lalu, kami ada buat survey ringkas “Baju Kurung Moden Saiz Besar” di Facebook kami Azidah’s Collection Online Boutique.

Survey Baju Kurung Moden Saiz Besar Online ini, lebih kurang berbunyi begini:

Mohon selesaikan masalah ini sis:

Berat sis ni.. 80kg, tinggi 158cm. Kulit sawo matang
Orangnya cantik juga. Dia tak tahu nak pilih Carmela yg mana satu.

Mohon komen, A atau B ?

Ramai juga pelanggan kami yang plus size gempal beri pendapat peribadi mereka tentang Baju Kurung Moden Azidah Collection. Rata-rata fans AC SETUJU dan berpuas hati dengan pemilihan corak-corak bunga kecil untuk Koleksi Kurung Moden Azidah Carmela.

Kurung moden online Azidah Carmela dijahit :

✔ Dengan menggunakan material Cotton Lembut

✔ Jenis kain cotton MUDAH URUS. Tak mudah renyuk nampak comot

✔ Tahan lasak, boleh masuk dalam mesin basuh

 

Apa Kata Pelanggan Baju Kurung Moden Saiz Besar Azidah Collection?

Ini antara keputusan soal selidik kami tentang Baju Kurung moden plus size Azidah Carmela.

Buat pengetahuan sis, Azidah Carmela adalah salah satu daripada koleksi baju kurung moden terkini saiz besar, ada ready stok saiz L dan XL.

Baju Kurung Moden Saiz Besar PRO Corak Bunga Kelabu Maroon, Carmela C021

baju kurung moden saiz besar kelabu
✔ A warna yang lembut & manis dan tidak terlalu menonjol. Sesuai untuk yang berbadan gempal.

✔ A lagi sesuai coz kaler anak tudung merah tu, muka akan nampak lebih berseri. Corak baju pun ok.

✔ Saya rasa A kot, coz warna kelabu dan merah sesuai dengan kulit sawo matang. Corak baju tak jadi masalah coz dua-dua memang corak kecil. Saya pun badan gempal gak.

 

Baju Kurung Moden Saiz Besar PRO Corak Bunga Biru, Carmela C022

baju kurung moden saiz besar biru

✔ B. Sebab..biru menaikkan seri warna kulit. Corak baju tak penting untuk kurus atau berbadan besar. Yang penting menaikkan wana kulit.

✔ B kerana kuning dan biru sesuai aura untuk pemakai berbadan gempal dan berkulit sawo matang.

✔ Lebih sesuai lagi kalau pakai B. Naik sikit serinya (biru). Lagi pun corak memanjang nampak lebih kurus.

 

Cutting Ukuran Baju Kurung Moden Saiz Besar

Bagi kami di Azidah Collection lega puas hati apabila setiap sis sis yang bersaiz besar plus saiz berkenan dengan salah satu corak baju koleksi kurung moden saiz besar Azidah Carmela kami.

Untuk pengetahuan sis, cutting ukuran kurung modan bagi setiap tailor atau tukang jahit adalah TAK SAMA.

Ada yang jahit mengikut cutting kecil, ada yang jahit berdasarkan cutting besar. Kebanyakan pelanggan kami memberitahu bahawa koleksi Baju kurung plus size Azidah’s Collection adalah jenis CUTTING BESAR.

Antara FAQ atau soalan yang sering ditanya oleh pelanggan kami adalah Ukuran pinggang. Mereka risau pinggang kain baju kurung moden kami tak muat untuk dipakai.

Untuk info sis, kain baju kurung kami dijahit sekali dengan GETAH di kiri dan kanan. Jumlah panjang getah adalah 7 inchi di kiri dan 7 inchi di kanan. Jumlah 14 inchi. Inshaa allah nanti pinggang kain akan meregang besar mengikut pinggang sis sis ye.

Seeloknya, jika sis sis ada berkenan koleksi kurung moden atau kurung pahang kami..boleh terus WhatsApp Butik Baju Kurung Moden Saiz Besar  +6017-7850 858 (Azi) untuk dapatkan cadangan atau nasihat saiz yang bersesuaian.

 

Testimoni Pelanggan Memakai Baju Kurung Moden Saiz Besar Azidah’s Collection

Salah seorang peminat regular customer kami adalah Sis Veronica dari Sarawak. Beliau amat menggemari koleksi baju kurung moden kami. Saiz pilihan adalah saiz L.

Berdasarkan pengalaman kami menjual baju kurung moden secara Online, saiz L ngam selesa pakai buat sis sis yang mempunyai berat badan sekitar 72kg – 80kg dan berketinggian 160cm.

Manakala saiz XL biasanya muat selesa untuk sis sis yang berat sekitar 80kg – 88kg, tinggi 160cm.

baju-kurung-moden-saiz-besar-testimoni-pelangganIni kata sis Veronica sebaik sahaja beliau menerima 3 pasang baju kurung moden Azidah’s Collection online boutiqeu:

These are the Kurung I bought recetly.

I like the softness of the material

Few kawan minta address from where I beli ni. Dah bagi pun..

Alhamdulillah , terima kasih banyak sis sebab recommend koleksi baju kurung kami kepada kawan-kawan sis.. ^_^

 

Sis sis ada yang berkenan dengan Baju Kurung Moden Saiz Besar kami?

Online Shop Baju Kurung kami beroperasi 24 jam sehari, 7 hari seminggu, 365 hari setahun. Sis sis boleh membuat tempahan melalui Online Shopping Cart kami.

Namun kalau ada sedikit kekeliruan untuk pemilihan saiz, sis sis semua boleh SMS / WhatsApp kami di 017-7850858 (Azi) untuk dapatkan khidmat nasihat ukuran saiz yang bersesuaian.

SMS / WhatsApp : +6017-850 858

Email : azidahcollection@gmail.com

Untuk chatting secara langsung dengan kami, Facebook page Koleksi Baju kurung kami adalah >> Azidah’s Collection

Mohon sis klik LIKE dan Get Notification untuk mendapatkan updates dan pelbagai INFO percuma tentang fesyen baju kurung moden saiz besar ye.

Related posts: