Fesyen Baju Kurung Pahang Kain Cotton Lembut Azidah Laurel

baju-kurung-laurel-hijau-lembut-sangat

Fesyen Baju Kurung Pahang Kain Cotton Super Lembut

Amboi, ceria sungguh pelanggan kami gayakan baju kurung dari koleksi Azidah Laurel, material kain cotton super lembut.

Assalam sis..

Hari ini saya pakai baju kurung yang kat atas nie,

Memang SUPER LEMBUT, selesa jer Pakai.

Hati senang sangat.. hehe..

Alhamdulillah, terima kasih sis Rasyiqah kerana sudi kongsikan feedback setelah memakai koleksi baju kurung Azidah Laurel , dari Azidah Collection Online Boutique. Nampak cantik dan sopan dear.

 

Pelbagai Kategori Material Kain Cotton

baju-kurung-cotton-lembut-sesuai-pakai-panas

Kalau sis sis perhatikan , kami di Azidah Collection ada pelbagai jenis Koleksi Baju Kurung. Boleh rujuk pelbagai jenis koleksi Baju Kurung Cotton DI SINI.

Sis pernah terfikir tak..?

Kenapa kami adakan pelbagai jenis koleksi baju kurung cotton?

Hal ini disebabkan ada pelbagai jenis GRED kualiti material kain cotton. Ada kain cotton tebal, cotton ringan, cotton lembut, dan sebagainya. Kos kain cotton ini juga berbeza mengikut jenis gred.

Jadi harap penerangan yang simple dan ringkas ini dapat berikan sis sedikit fahaman bahawa tidak semua cotton adalah sama. Material cotton berbeza disebabkan composition atau pecahan campuran bahan asas dalam kain cotton itu berbeza bagi setiap jenis gred kain.

Dalam post entry kali ini, kami bawakan sis jenis Baju Kurung pahang koleksi Azidah Laurel.

Azidah Laurel adalah jenis kain Cotton ringan, Super LEMBUT, Serap peluh supaya ia sesuai dipakai ketika Malaysia dilanda Cuaca Panas sekarang ini.

 

Jadual Saiz Baju Kurung Pahang Azidah Laurel

Ini adalah jadual saiz Baju Kurung pahang Laurel, ia nya adalah jenis Baju Kurung CUTTING BESAR dengan pesak gantung di kiri dan kanan badan baju.

Kain SUSUN Tepi jenis Neutral. Boleh di letak di Kiri, Kanan atau Belakang. Ia nya di reka supaya sesuai dengan pelbagai style pemakaian letak pakai  fesyen kain susun.

jadual saiz baju kurung pahang azidah laurel batc 2

 

Oleh kerana sifat kain cotton super lembut Azidah Laurel, apabila di cuci kali pertama.. ia akan sedikit mengecil. Hal ini disebabkan perubahan struktur atom molekul kapas cotton apabila melalui proses cucian dengan air dan sabun basuh baju.

Dari pengalaman kami sendiri, kadar kecut adalah sedikit sahaja jika di bandingkan dengan koleksi Baju Kurung Azidah Qiella.

baju-kurung-moden-Pahang-cotton-lembut-laurel

Cuma sedikit ketara mengecil pada tahap labuh baju. Tailor kami sudah mengambil faktor ini dan labuhkan ia dari kebiasaan.

Jadual saiz di atas, kami ambil ukuran selepas baju Laurel ini dicuci dan seterika.

Contoh:

Saya berat 65 kg, tinggi 153 cm biasa guna saiz M untuk baju kurung jenis cotton tidak kecut.

Untuk kurung pahang Laurel ini, saya masih lagi NGAM gunakan saiz M.

 

Katalog Baju Kurung Pahang Cotton Azidah Laurel

Baju Kurung Pahang Azidah Laurel L015 . Available : S

baju-kurung-pahang-cotton-L015

baju-kurung-pahang-cotton-lembut-L015

 

 

 

Baju Kurung Pahang Azidah Laurel L019 . Available : S

baju-kurung-pahang-cotton-L019

baju-kurung-pahang-cotton-lembut-L019-2

 

 

 

 

CARA PEMBELIAN MUDAH Baju Kurung Pahang Cotton Azidah Laurel

Cantik comel semua nya kan sis ? Dah ada yang berkenan ?

✔ Harga sepasang RM119 + hadiah Brooch.

✔ Harga 2 pasang RM220 (JIMAT RM18) + hadiah 1 Shawl AC…

 

Kalau sudah ada yang berkenan dengan Baju Kurung Pahang ini, boleh terus order dengan cara :

1. PM di Facebook kami => https://www.facebook.com/messages/azidahscollection

2. Email kami => azidahcollection@gmail.com

3. SMS / WhatsApp => +6017-7850 858 (Azi)

Related posts: